Privacy en Cookie Policy


- Laatste update 17 mei 2018 -


In de Privacy Policy wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens wordt omgegaan die worden verzameld door Homemade4U. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. De Privacy Policy zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de Privacy Policy periodiek te raadplegen.

Wij, Homemade4U, vinden jouw privacy net zo belangrijk als jij. Daarom doen we er alles aan om jouw persoonlijke informatie die je aan ons verstrekt, vertrouwelijk en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming te behandelen.


DOEL VAN DE GEGEVENSVERWERKING


Algemeen

Om je bestelling van een van onze producten, je aanmelding voor onze gratis nieuwsbrief, je inschrijving voor een van onze workshops, je vraag via het contactformulier op de website zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we gegevens van je nodig. We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan die worden beschreven in deze Privacy Policy tenzij we van tevoren jouw uitdrukkelijke toestemming hiervoor hebben verkregen. Die toestemming kan blijken uit het feit dat je per e-mail of anderszins een vraag aan ons stelt.

In deze Privacy Policy delen we hoe we die gegevens of informatie die je met ons deelt gebruiken. Deze Privacy Policy is van toepassing op het gebruik van de informatie die je met ons deelt:

  1. online als je onze webwinkel behorende bij Homemade4U bezoekt: www.homemade4U.nl
  2. offline als je informatie met ons deelt, bijvoorbeeld als je jouw e-mailadres aan ons geeft in de winkel van Homemade4u, op een event, bij een workshop etc omdat je onze nieuwsbrief of informatie wilt ontvangen of wanneer je een dienst of product offline koopt.

Door onze website te bezoeken, ga je akkoord met deze Privacy Policy en de Gebruikersvoorwaarden die van toepassing zijn op de website.

Ook wanneer je offline gegevens met ons deelt, ga je akkoord met deze Privacy Policy. We slaan jouw persoonlijke gegevens op in een beveiligde database. Op onze website worden de gegevens die je met ons deelt via een beveiligde verbinding (SSL) naar ons verstuurd. We geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden en delen op geen enkele wijze jouw informatie met derden buiten de partijen die in deze Privacy Policy worden beschreven.


DE INFORMATIE DIE WE VERZAMELEN


Op onze websites verzamelen en/of ontvangen we twee soorten informatie:


1. Persoonsgegevens die je actief aan ons verstrekt bij het online en of offline kopen van producten en/of diensten.

Wanneer je een dienst of product aanschaft, vragen we naast je voornaam, achternaam en e-mailadres ook om je adres en telefoonnummer. Je adres vragen we om je factuur netjes op te kunnen maken en om fysieke producten toe te kunnen sturen. Je telefoonnummer vragen we om je persoonlijk te woord te kunnen staan voor ondersteuning rond de levering van de dienst of het product of om afspraken in te plannen voor het leveren van onze workshops. We verzamelen geen persoonlijke informatie als je de website bezoekt tenzij je deze vrijwillig zelf met ons hebt gedeeld, bijvoorbeeld door het bestellen van een order en het aanmaken van een account en/of invullen van een formulier om nieuwsbrieven en informatie te ontvangen.

Nieuwsbrief

Alleen als je uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven gebruiken we je e-mailadres om je onze nieuwsbrieven te sturen. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel, anderzijds gericht op inspiratie en kennisdeling. Je e-mailadres wordt verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Homemade4U of je geeft middels een vinkje bij je bestelling aan of je de nieuwsbrief wilt ontvangen. Daarnaast kan je offline mondeling of tekstueel gevraagd worden om je aan te melden.

2. Persoonsgegevens die om technische redenen automatisch aan ons worden doorgegeven (Cookie Policy)

Daarnaast geldt dat bij het bezoeken van onze websites automatisch enkele technische gegevens door je computer en apparatuur aan onze computers worden verstrekt, zoals het door jou gebruikte IP-adres, het besturingssysteem en de gebruikte internet browser. Dit zijn cookies waarvoor je ook de cookiemelding hebt kunnen zien toen je onze website bezocht. Een cookie is een bestandje dat bij een website-bezoek wordt opgeslagen op de harde schijf van de bezoeker. Wij maken gebruik van Technisch Noodzakelijke Cookies en Google Analytics Google Analytics

Homemade4U.nl maakt gebruik van Google Analytics voor het meten en analyseren van surfgedrag van de bezoekers. De gegevens die hiermee worden verkregen, worden gebruikt voor het optimaliseren en verbeteren van de website. Een voorbeeld: als uit meetgegevens blijkt dat er veel afhakers zijn in een contactformulier, dan kan dit formulier verbeterd worden. Google kan wettelijk worden verplicht om informatie aan derden de verschaffen. Hier heeft Homemade4U.nl geen invloed op . Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor Principes en is aangesloten bij het Safe Harbor programma. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens. Wij hebben een verwerkingsovereenkomst met Google Analytics

Technische noodzakelijke cookies: Deze cookies dienen ter ondersteuning van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren functioneren. Voor het gebruik van deze cookies is geen toestemming nodig. Voorbeelden: een cookie die de door jouw gekozen producten in de winkelwagen onthoudt, wordt beschouwd als technisch noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor een cookie die je tijdens een sessie ingelogd houdt.


HOE WE JE GEGEVENS GEBRUIKEN


  • We gebruiken je gegevens om de gevraagde producten en diensten te kunnen leveren en om deze bestelling financieel af te wikkelen
  • We mailen je om je op de hoogte te houden van de status van jouw bestelling, zoals de orderbevestiging, de factuur, de verzendbevestiging en de verzendstatus.
  • We sturen je als je een product of dienst bij ons hebt gekocht daarna onze nieuwsbrief, mits je daar toestemming voor hebt gegeven
  • We mailen je (als je geen product of dienst hebt gekocht) uitsluitend als je hiervoor expliciet toestemming hebt gegeven, onze nieuwsbrief gericht op inspiratie, commerciële doeleinden en kennisdeling en mails mbt je spaarpunten
  • We mailen je als je dit expliciet hebt aangevraagd om je de gratis informatie te sturen die je opgevraagd hebt. Hierna zullen we je niet automatisch op onze maillijst zetten maar je expliciet vragen of je dit wilt waarbij je expliciet toestemming geeft of juist niet.
  • We gebruiken je gegevens om je support en informatie te geven bij onze diensten en producten die je hebt gekocht
  • We mailen je mogelijk ook om je feedback te vragen over onze producten en diensten. 

Webwinkelsoftware

Onze webwinkel is ontwikkeld door Buro210 met software van Magento 2.0. Persoonsgegevens die je ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Buro210 heeft toegang tot jouw gegevens om ons technische ondersteuning te bieden, zij zullen jouw gegevens nooit gebruiken voor andere doeleinden. Buro210 is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie, een sterk wachtwoordbeleid en beveiligde dataopslag. Wij hebben met Buro210 een verwerkingsovereenkomst gesloten.

De inloggegevens die je aanmaakt in onze webwinkel worden versleuteld opgeslagen. Wij kunnen jouw wachtwoord niet inzien en krijgen in webwinkel software alleen je gebruikersnaam en e-mailadres te zien.

Levering en logistiek

Als je een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om jouw pakket bij je te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van PostNL voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij jouw naam, adres en woonplaats gegevens met PostNL delen. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL jouw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

Betaling en facturatie

We gebruiken voor jouw bestelling altijd een beveiligde betaalomgeving. Om de betaling en facturering mogelijk te maken sturen we jouw betaalgegevens rechtstreeks vanuit onze beveiligde betaalomgeving naar onze Payment Service Provider Mollie. Mollie voert voor ons jouw betaling uit. We wijzen je erop dat Mollie voor het gebruik van jouw informatie hun eigen gebruikersvoorwaarden en Privacy Policy hanteren. We gebruiken je informatie daarnaast ook om medewerkers of partijen aan wie wij werk uitbesteden (zoals technisch support, marketing support, klantenservice) contact met je op te kunnen laten nemen voor het leveren van onze diensten en producten, bij technische problemen met aanmelden voor de nieuwsbrief of om vragen en problemen bij het inloggen in onze webwinkel voor je op te lossen. Deze partijen zijn uiteraard verplicht je gegevens vertrouwelijk te behandelen.


BEWAARTERMIJNEN


Wij bewaren jouw gegevens zolang je klant van ons bent. Dit betekent dat wij jouw klantprofiel bewaren totdat je aangeeft dat je niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als je dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met jouw(persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot jouw klantprofiel en documenten die wij naar aanleiding van jouw opdracht hebben vervaardigd.


DE INFORMATIE DIE JE GEDEELD HEBT INZIEN EN AANPASSEN


Als je je hebt aangemeld op onze website voor onze nieuwsbrief, mailen we je om ervoor te zorgen dat je kunt ontvangen wat we je beloofd hebben. We gebruiken hiervoor het mailprogramma Mailchimp dat betekent dat Mailchimp jouw gegevens ook ontvangt. We verwerken deze gegevens voor zolang als je op onze maillijst staat en je hiervoor niet hebt afgemeld. De gegevens die je aan ons hebt doorgegeven kun je te allen tijden laten aanpassen door een mail te sturen naar anja@homemade4U.nl. Je kunt jezelf eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief via de link onderaan elke mail die je van ons ontvangt. Zodra je je hebt afgemeld voor onze nieuwsbrief, zullen we je de nieuwsbrief niet meer toezenden en je gegevens binnen 6 maanden volledig verwijderen. Je kunt je niet afmelden voor communicatie en e-mails die nodig zijn om je aankoopproces te voltooien, anders kunnen we (een deel van) de diensten en producten niet aan je leveren en we komen graag na wat we beloven! Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens. Ook heb je het recht de toestemming voor het verwerken van je gegevens die je ons hebt gegeven weer in te trekken en het recht tot overdracht van jouw gegevens aan derden. Stuur als je dat wilt een email naar anja@homemade4u.nl of wijzig je instellingen door in te loggen op je account.

Tot slot wijzen we je erop dat je het recht hebt een klacht in te dienen over de verwerking bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kan via deze link.


LET OP MET INFORMATIE DIE JE OPENLIJK DEELT ONDER MEER OP ONZE WEBSITES OF SOCIAL MEDIA


We vinden jouw Privacy belangrijk. Er zijn plekken waar we op geen enkele wijze invloed kunnen hebben op het beschermen van jouw Privacy en wijzen je er daarom graag op om je hiervan bewust te maken! Wees er bewust van dat alle informatie die je vrijwillig en zelf openlijk beschikbaar stelt aan derden – zoals reacties op ons blog of op onze social media – mogelijk gehoord, gelezen en verzameld wordt door anderen buiten ons. We houden ons niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor elk oneigenlijk gebruik van deze informatie door derden.


VRAGEN OVER DE PRIVACY POLICY


We houden deze Privacy Policy up-to-date met de ontwikkelingen in de Privacy wetgeving. Heb je vragen? Stuur dan een email naar: anja@homemade4u.nl en zet “Privacy Policy” in de onderwerpregel van je email. Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Homemade4U, neem dan gerust contact op! Homemade4U, Prins hendrikstraat 11, 2411 CR Bodegraven