Mannen en handwerken!

Handwerken voor mannen is toch nog wel een dingetje. Sinds kort is Surya bij ons werkzaam. En daar ben ik best trots op. Surya is namelijk een man die breit en haakt.

En niet zomaar een sjaal of zo, maar sokken, vesten etc. Het is wel even wennen voor de klanten, want vaak wordt er aan hem gevraagd; brei en haak je ook?

Aan mij wordt dat eigenlijk nooit gevraagd, daar gaat men vanuit. En ook zie ik mensen wel eens met een schuin oogje naar mij kijken wanneer Surya ze helpt in de winkel.


Maar de vaste klanten gaan hem nu wel leren kennen en wordt het ook super leuk ontvangen!Surya is in uitstekend gezelschap want Nederland heeft natuurlijk Dendennis die haakt en nu ook sokken gaat breien!


En dan zijn er nog 
Arne & Carlos, die leuke mannen uit Scandinavie die mooie fair isle truien/kerstballen etc maken. 

Ook ken ik een man uit de omgeving die spint en zijn eigen garen ook verft en ze verwerkt in mooie truien en omslagdoeken. Ben je op de picknic geweest in 2017 dan heb je hem vast gezien.

Verder heeft een bezoekster van de inloopochtenden een man die bij mij wol kwam halen om een sjaal te breien, maar die maakt zijn vrouw nu af. Maar goeie poging Hans!

Verder is het altijd grappig wanneer er een man de winkel binnenkomt. Ook ik heb dan een beetje een vooroordeel wat eigenlijk wel altijd uitkomt; Deze man is gestuurd door zijn vrouw.

En ja hoor een paar voorbeeldjes:

Meestal hebben zij briefjes bij zich waar het lijstje opstaat met merk en kleurtjes wat ze dan snel aan mij geven. En ook zo leuk, die bolletjes gaan dan gewoon in de zakken links en rechts van de jas. No problem.

Maar dat ze gestuurd worden is niet altijd het geval. Ze weten mijn winkel ook wel te vinden voor zichzelf:

  • Die man die een stukje vilt kwam halen. Hij was een bandrecorder aan het repareren en had het nodig want er slipte iets.
  • Of die man die een lange haaknaald nodig had. Surya adviseerde een tunische haaknaald. Ik was natuurlijk zeer nieuwsgierig of hij zelf haakt. Maarrrr het was voor het putje in de douche. Daar kon hij dan de haren mee uit vissen.
  • Of die man die kopspelden nodig had met van die gekleurde bolletjes. Vergeten te vragen waarvoor, maar vast niet om te spelden op stof.
  • Of die man die gestopt was met roken en een houten haaknaald kocht om op te kauwen.
  • Of die mannen die met hun vrouw meekomen en dan heerlijk rondkijken naar al die kleine (vooral technisch uitziende) dingetjes en dan zeer geïnteresseerd zijn waarvoor dat nu allemaal dient.

En dan heb je ook die mannen die af en toe inspringen in de winkel en de artikelen invoeren in de webshop waardoor ze op de hoogte zijn van benamingen en klanten ook kunnen helpen. Vraag aan Taco (mijn man) of we een toerenteller hebben en hij weet hem feilloos te vinden. Vraag aan Colin (mijn kleinzoon) welke kleur ergens bij kan en hij geeft je advies 

Heb je je man al herkent in de voorbeeldjes??

Dit maakt het werken in de winkel zo ontzettend leuk. De ontmoeting met iedereen. Ik hoop dat de mensen die de winkel bezoeken het ook zo ervaren. Geen drempel en iedereen is welkom!
                Anja