Hobby's

Teveel om op te noemen. Ik vind alles leuk! Keuzes maken blijft moeilijk, wel jammer vind ik soms dat ik niet 1 hobby kan hebben die ik helemaal kan uitdiepen. Nu ben ik nergens echt heel goed in en soms word ik ook wel simpel van mezelf ???? Maar ja op mijn leeftijd weet je ondertussen wel hoe je in elkaar zit en doe ik ook maar niet mijn best om dat te veranderen.

Wat ik allemaal leuk vind?

Lezen; Kom ik nog maar weinig aan toe, maar iedere vakantie gaat er wel een boek mee van de kast ‘nog te lezen’. Daarna kan het boek naar de kringloop.

Borduren; Heel raar, het lijkt of ik daar de rust niet meer voor heb. Ben ik teveel op snelle projekten gericht, komt dat door de tijd van nu? Vroeger maakte ik super veel borduur ‘schilderijen’

Vanaf mijn 17e tot en met mijn 40ste of zo maakte ik er heel wat. Vind het wel leuk om te zien dat je het steeds meer ziet. Toch maar weer eens proberen. Het is wel heerlijk zen. Het laatste borduurwerk is deze bloem die ik in een vakantie naar Denemarken samen met mijn oudste dochter, die toen ook aan het borduren was maakte. Dat is ondertussen zo’n 12 jaar geleden.

Fotograferen; Ik heb nog een analoge spiegelreflex camera liggen waarmee ik de 1e cursus heb gedaan (voor mijn gevoel 100 jaar geleden hahaha). Daarna nog eens een cursus met mijn nieuwe digitale camera gedaan en diverse workshops (motorsportfotografie, roofvogels fotograferen) en heb heel veel geoefend op mijn kleinkinderen. Toen ze gingen zeggen, nee oma geen foto maken is het een stuk minder geworden ???? Heb nu zo’n mooie camera op mijn Apple 8plus telefoon, dat ik overweeg om de camera in te ruilen voor een wat compactere camera. Maar net toch nog eens even door de tuin gegaan en heb mooie plaatjes geschoten ????

 

Handwerken; Tja wat zal ik daar eens van zeggen. Eigenlijk is dit de rode draad door de hobby’s. In de winkel hangen nog werkstukken van de lagere school.

Dit poppetje is één van deze werkstukken! Ik had een leuke handwerkjuf.

Op de middelbare school had ik een vriendin die het ook wel leuk vond en samen maakten we een poncho (ja van de granny steek) en een leuke trui.

Toen ik 17 was maakte ik tasjes (nu worden ze boho tasjes genoemd) van tafelkleedjes. Toen ik een huis had heb ik gordijntjes en een supergroot tafelkleed gehaakt.

Er kwamen kinderen en daar ben ik kleding voor gaan maken. Later ook voor mezelf, maar een ster ben ik er niet in geworden.

De jaren 90  lag alles een beetje stil, maar zo’n 10 jaar geleden was dit mijn eerste werkstuk weer. 

  


En uiteindelijk heb ik nu een handwerkwinkel!


Koken en bakken; Koken doe ik ook al heel lang. Toen ik jong op mezelf woonde, belde ik mijn moeder voor de geijkte groentes, zoals andijvie en witlof enzo. Ik gebruikte het Margriet kookboek.  Maar al snel ging het naar de moderne keuken en kocht ik allerlei boeken met buitenlands eten. Bakken doe ik ook graag en voor de kleinkinderen maak ik voor de verjaardagen altijd een taart. Maar dat stopt wanneer ze naar de middelbare school gaan en voor mezelf moet ik niet teveel bakken, want tja de kilootjes ☹Het liefst kook ik voor vrienden en familie, ik vind het super gezellig aan zo’n grote tafel met zijn allen lang blijven hangen na een heerlijke maaltijd.

Er zijn vast nog wel meer dingen die ik kan opnoemen (zoals interieur, styling, muziek, schilderen, handletteren, fotoos inplakken) maar daar heb ik zo weinig tijd meer voor, dat vind ik gewoon leuk om naar te kijken en luisteren.

Hebben jullie ook zoveel hobby’s? Of ben jij iemand die 1 hobby helemaal uitdiept en daar dus supergoed in is?