Deventer

Afgelopen week zijn we een lang weekend naar Deventer geweest. Van donderdag tot en met zondag hebben we ons erg vermaakt.Die paar dagen lijken altijd langer dan het in feite is. Uitgerust kwamen we weer terug. We sliepen in een pittoresk (wanneer je van modern houdt moet je hier niet zijn) hotelletje in het centrum, Hotel de Leeuw Het hotel wordt gerund door Hortance van den Beld. Hortance geeft je direct het gevoel dat je ontzettend welkom bent en is een echte Deventerse waardoor ze leuke tips kan geven.

Je komt via het nostalgische winkel achter de oude gevel die dateert uit het jaar 1645 het hotel binnen en je kijkt je ogen uit naar de verzameling koffiemolens die ze heeft hangen.

   

  

We waren op de 2 heetste dagen in Deventer, niet slim, maar ja we hadden het nu eenmaal gepland en we zijn lekker veel winkeltjes ingegaan, want daar is Deventer een superstad voor. Zulke leuke, unieke winkels. Echt heel leuk om in de stad te lopen. Ga daar zeker nog eens naar toe. 

Natuurlijk ben ik bij collega DolOpWol geweest. Dé wolwinkel in Deventer. 

  

Mocht je in Deventer zijn, zou ik zeker even langs gaan. De winkel ziet er prachtig uit (kan ik nog wat van leren zo netjes ????) en de eigenaresse neemt de tijd voor je. We hebben even leuk gekletst.

Er zijn nog veel meer leuke winkeltjes en de straatjes zijn zo gezellig. Er hangen overal parasolletjes in superleuke straatjes met winkeltjes als tantilly (voor leuke cadeautjes), stempelgalerie (hier slagen voor die ene stempel lukt altijd, het assortiment is giga én ze maken ze ook op bestelling.

     

Bij Alternote hebben ze echt alles op het gebied van papierwaren, zoals wenskaarten (hele leuke!), notitieboekjes (ik kan ze niet laten liggen ????) enz. Er zijn ook heel veel vintage kleding, cadeau, woon winkels.

En dan de Walstraat (waar in de winter het Dickens festijn is) dat is zo’n tof straatje. Ik was er bij quiltshop 100 rozen, een quiltwinkel. Niet dat ik zelf quilt, maar het was er zo gezellig en heb toch wat meegenomen, maar daarover later. 

In verband met het 1250 jaar bestaan was er ’s avonds muziek op de brink. Bij bijna alle terrassen stond een band, die een kwartier speelde en daarna doorging naar een ander terras. Super gezellig. 

Nog een aanrader mocht je in de buurt van Deventer zijn, het MORE museum in Gorssel. Prachtig!

 

Al met al een heerlijk weekend! We hebben samen genoten!